UrSafe

Det är faktiskt bara ett väldigt simpelt webkamera lösning. Det hela började när ett gäng ungar i mitt område började göra en massa dumheter runt mitt hus. Det var allt från att skjuta bollar mot min dörr till att reta min hund. Det behövde upphöras helt enkelt trotts det var dom ju bara barn och jag behövde en icke våldsam lösning. Så det blev såhär:

 

Först var jag redan medveten om ett program som kallades Pryme, pryme var ett simpelt gratisprogram för webcam användning med den utmärkt programmerade lösning för ”rörelse detektor” den här lilla grejen kunde alltså förvandla enkla webkameror till säkerhetskameror. Senare efter att ha testat det på en server, så gjorde den jobbet tillräckligt bra för att övervaka min ytterdörr åtminstone en dag tills den krasha. Några månader senare så hade uvecklaren lanserat en ny version kallad TinCam. Mycket mer stabil och mycket mer funktioner. Enkelt nog så kan du sätta så den tankar upp bilder via ftp till en sida, skicka email till dig med bilder osv. Detta öppnade stora möjligheter för mig, jag gjorde lite batchskript för att rensa ut lagringen där alla bilder förvarades, gjorde en säkerhetskamera server på en laptop (för om det skulle bli strömavbrott som i Missison Impossible så skulle servern hålla sig levande i 3 timmar till på bara batteritiden). Jag har använt den här strategin i några år nu. Konfigurerat så att den första kameran övervakar min ytterdörr skickar en signal om någon står framför den, via högtalarna, en annan kamera övervakar gatan så jag kan se vart personen kom och gick…

 

Så här ser det ut…

Servern och kameran från mitt hus…

 

Ytterdörren...

 

Och det här är rackarungarna jag fångat och sagt till föräldrarna vad de pysslar med…

 

Detta förhindrar mig t o matt resa på mig I onödan som när Jahovas ringer på dörren (nej herrn, ingen propaganda här inte)… Den andra är min vän, faktiskt chefen för “codebox.se”.

 

Här är en annan lösning jag hitta nyligen för min hemsäkerhets lösning; ett portabelt larm som sätter igång så fort den känner av rörelse i området. Perfekt för den här lösningen ifall någon försöker sig på ett inbrott. Du kan inte ha det säkra än såhär?...

 

Som du kan se så är möjligheterna för den här säkerhetslösningen enorm och jag jobbar nu på en bilsäkerhetslöning där man använder GPRS som kan skicka ett larm vi ett samtal och en bild på tjuven som stjäl bilen précis då.

Det kommer mer om det här senare.

 

Du kan hitta programmet på: http://www.tincam.com/

 

Om du är intresserad av det här projektet och vill ha nått liknande så tryck bara på contacts så är du bara ett mail, telefonsamtal, meddelande ifrån en smärtfri säkerhetslösning.